Varmt välkommen till två givande heldagar i Borås. Vi undersöker och resonerar kring textila produkter i handledda och intressanta workshops. Tillfällena har olika tema så vi rekommenderar att du deltar på båda två för maximal inlärning.

Kursen har praktiskt fokus på textila produkter och material. Handledare är Anders Kärrman, textilingenjör och erfaren utbildare, som förklarar de vanligaste bindningstyperna och vilka egenskaper de ger ett tyg. Han leder diskussioner kring t ex lämpligt val av fiber till textil produkt. Tillsammans undersöker ni material gruppvis, i korta övningar. Detta varvas med handledda genomgångar.

 

Kursen passar till exempel dig som behöver friska upp minnet kring textila materials tillverkningsprocesser och egenskaper. Kanske har du arbetat med textil och mode inom handel under lång tid och söker högre kompetens för att bättre bedöma textila material och deras olika karaktärer? Kanske jobbar du som säljare av specifika textila produkter och söker bredare förståelse kring ämnet i stort?

 

Rekommenderad förkunskap är re:skills grundkurs Textila processer eller motsvarande grundläggande kurs i textil materiallära

 

Tidsåtgång: två dagar à 8h i Borås, plus frivillig uppgift på distans motsvarande 4h.

Cirka en vecka innan kursstart får du tillgång till kurskort med all info och material.

Anmäl dig till workshopen här!

  • 19/11 – 09:00 – 16:00

  • 10/12 kl 09:00 – 16:00

Plats:
Textile Fashion Center, Borås